5/5

רילוקיישן ליוון

איכות חיים גבוהה

קרבה גאוגרפית לישראל

הזדמנויות תעסוקה מעולות

ליווי צמוד לכל אורך התהליך

רילוקיישן ליוון - תמונת נוף של סנטוריני
יוון נמצאת בראש רשימת המדינות הפופולריות ביותר לרילוקיישן ולא במקרה: הקרבה הגיאוגרפית, ההזדמנויות הכלכליות וגם האופי היווני הטיפוסי הופכים את ההגירה לחלקה למדי ומאפשרים לישראלים לגור במדינה השמשית בנוחות ובביטחון לאורך זמן. רגע לפני שתעשו את הצעד הראשון – בואו לקרוא הכל על תהליך הרילוקיישן המלא, האפשרויות הקיימות ושגרת המחייה המקומית.

שנמצא לך עבודה?

מלאו את הפרטים בטופס באופן לא מחייב, ואנו ניצור איתכם קשר עם כל המידע על משרות הרלוונטיות עבורכם

תקשורת קבועה ונוחה

חיסיון וסודיות לאורך התהליך

עבודה עם מגוון קהלי יעד

עבודה בהתאם להנחיות קורונה

רילוקיישן ליוון: מאיפה מתחילים?

המעבר ליוון כרוך במספר דרישות מצטברות, כלומר שתצטרכו לעמוד באחת כדי להתקדם להשלמת האחרת. לפניכם המסע הבירוקרטי השלם עד להתמקמות ביוון בפועל:

ויזה ליוון

ישנן כמה אפשרויות לקבלת הוויזה היוונית הנחשקת:

ויזה למחזיקי דרכון אירופאי – בעלי דרכון אירופאי נהנים מתהליך בירוקרטי מקל הודות לאזרחותם באחת ממדינות האיחוד. עם הדרכון האירופי ניתן לעבוד, להתגורר, לטייל וללמוד ביוון למשך 3 חודשים. בתום התקופה תצטרכו להגיש בקשה להירשם ברשויות כתושבי יוון.

ויזה למחזיקי דרכון ישראלי – אם אינכם תושבי האיחוד, הצעד הראשון שעליכם לבצע הוא להתקבל לעבודה ביוון ולקבל מכוחה היתר עבודה מסוג D (בכפוף להצגת הסכם עבודה תקף למשך שנה לפחות).

במהלך 30 ימי השהות הראשונים עליכם להשלים את טופס היתר השהייה ביוון (שימו לב – הטופס כתוב כולו ביוונית) ולהגיש אותו לרשות המקומית, בצירוף דרכון וביטוח רפואי תקפים לכל התקופה, העדר רישום פלילי, חוזה דירה המציין את כתובתכם, אישור מצב רפואי (שמוכיח כושר פרנסה תקין לאורך התקופה) ושתי תמונות פספורט.

אשרת העבודה ניתנת למשך שנתיים ומאפשרת לבני המשפחה לקבל היתר תואם. בסיום התקופה יש לבקש להאריך את ההיתר, כאשר מגורים ביוון עם שהות רצופה של 5 שנים ומעלה תאפשר לכם להגיש בקשה לתושבות קבע.

ויזת לימודים – אזרחי ישראל שמעוניינים להגר ליוון וללמוד במדינה, נדרשים להליך בירוקרטי מול השגרירות. יש למלא טופס בקשה להנפקת ויזת סטודנט ולצרף אליו דרכון וביטוח רפואי תקפים, מכתב קבלה רשמי מאחד המוסדות להשכלה גבוהה במדינה, אישור מצב רפואי ותיעוד פיננסי שמעיד כי לרשותכם עומד סכום מניח את הדעת למחייה לאורך כל הלימודים. ויזת הלימודים מקנה זכאות לעבוד עד 20 שעות בשבוע לאורך שגרת הלימודים ועד 40 שעות בשבוע בחופשות מהלימודים.

ויזת זהב – אופציה נוספת לרילוקיישן ליוון היא להפוך למשקיעים זרים על פי הגדרות משרד ההגירה (רכישת נכס בסכום של 250,000 יורו ומעלה) ולקבל אישור תושבות והיתר עבודה למשך חמש שנים, עם הארכה לחמש שנים נוספות כנגד השקעה נוספת או בעלות על נכס במדינה. בשנה השביעית לתושבותכם תוכלו להגיש בקשת אזרחות.

ביטוח רפואי ליוון

ביטוח רפואי לרילוקיישן הוא אלמנט קריטי מהיום הראשון שלכם ביוון, שכן הוא מאפשר לכם לקבל שירותי בריאות מקומיים בכל צרה רפואית שחלילה תתרחש. ביוון בדומה ליתר מדינות אירופה, שירותי הרפואה ניתנים במתכונת ציבורית או פרטית. הרפואה הציבורית ניתנת מכוח תשלום דמי הבריאות החודשיים לביטוח הלאומי המקומי (AMKA) ונחשבת לפחות מוצלחת בסטנדרטים מערביים. לכן מומלץ לישראלים לערוך גם ביטוח רפואי פרטי למסגרת השהות, שמקנה שירותי בריאות נרחבים ואיכותיים יותר עם החזרים מקופות החולים.

הביטוח הפרטי ליוון נמכר בחברות מקומיות או ישראליות, כאשר ברוב המקרים מעדיפים הישראלים להשתמש בשירותיה של חברה ישראלית כדי להתגבר על מחסום השפה.

מציאת עבודה ביוון

אם אין ברשותכם דרכון אירופאי, תצטרכו למצוא משרה שתאפשר לכם להוציא היתר עבודה מקומי כחוק. עולם התעסוקה היווני מגוון אך עשוי להיות מאתגר למהגרים שמצפים למשרה נוצצת ומתאכזבים לגלות שאין כאן הזדמנויות מיוחדות להתעשר. לכן מומלץ לחפש את העבודה הראשונה שלכם כאן על בסיס כישורים וניסיון קודם ולהתמקד בעולמות היזמות, המכירות, החינוך, התיירות וההיי טק.  

בחירת מקום המגורים

אפשר להבחין בחלוקה גסה בין מגורים בערים הגדולות כמו סלוניקי ואתונה לבין המגורים בכפרים קטנים ובאיי יוון. הקהילה הישראלית והיהודית מתגוררת בעיקר בערים סלוניקי ואתונה בהן קל יותר להשתלב בעולמות העבודה ולצלוח את האתגרים הראשוניים יד ביד עם חברי הקהילה. משפחות ישראליות רבות נמצאות גם בערים קטנות ובאיים כמו לסבוס, קורפו, זקינטוס, יואנינה ולאריסה.

מכיוון שלכל מקום אווירה ושגרה משתנים, כדאי לבחור את מקום המגורים על בסיס הצרכים והציפיות האישיים שלכם מהרילוקיישן כמו מחייה זולה, חינוך מצוין, מגורים בקו החוף, כשרות, קהילה קטנה ומצומצמת או גדולה ושוקקת, אפשרויות הבילוי והפנאי וכן הלאה.  

מה חשוב לדעת בתהליך תכנון הרילוקיישן?

עלויות המחייה ביוון

כתוצאה מהמשבר הכלכלי המקומי וגם תהליכים גלובליים שונים, יוון עדיין ממוקמת נמוך בדירוג יוקר המחייה באירופה. משפחה ישראלית ממוצעת שמשתכרת בכ-2,500 יורו לחודש (קצת מעל לשכר הממוצע לנפש שעומד על כ-1,030 יורו לחודש) תוכל להרשות לעצמה לבזבז על מותרות בסיום תשלום כל ההוצאות השוטפות.

כדי לסבר לכם את האוזן, נספר שקרטון חלב של מותג מוביל בסופר עולה 1.5 יורו לכל היותר, ארוחה בכל מסעדת מזון מהיר תעלה כ-20 יורו בממוצע ואילו שכר הדירה הממוצע בעיר גדולה כמו אתונה עומד על 600 יורו בחודש לדירת 2 חדרים. שימו לב שביוון כמו בכל אירופה, הסלון נחשב לחלק אינטגרלי מהדירה ולכן לא נספר כחדר. הספירה במודעות כוללת את חדרי השינה בלבד.

תשלומי מיסים

המיסוי ביוון נמוך מזה שבישראל, כאשר המדרגה הראשונה היא של 15% מס בשנה למכניסים עד 12,000 יורו. יחד עם זאת, שיעורי המע"מ יקרים יותר ועומדים על 24%. חשוב לזכור שכל עוד לא ביצעתם הליך של ניתוק תושבות מישראל, תידרשו לדיווח שוטף ברשויות המס בישראל על הכנסותיכם ביוון אך לא תתבקשו לכפל מס כתוצאה מאמנת המס בין שתי המדינות.

אזור המגורים ביוון

אזור המגורים יקבע את שגרת החיים שתנהלו מכאן והלאה. חלק מהישראלים בוחרים להתמקם בשנה-שנתיים הראשונות סמוך לחברי הקהילה הישראלית כדי לצלוח את אתגרי ההסתגלות ולאחר מכן כשהם כבר למודי ניסיון, מעמידים ציפיות וצרכים המאפשרים להם להחליט האם להישאר או לעקור למקום אחר.

ישראלים אחרים יעדיפו להגיע מראש לאזור כפרי ומרוחק יותר אך יצטרכו לקחת בחשבון את היצע השירותים המקומיים: אי יווני ציורי ונידח הוא בהחלט הרפתקה חלומית, עד שמגלים שהסופרמרקט היחידי שלו פעיל בשעות מוגבלות ושהתעבורה אליו וממנו מתרחשת בסירות קטנות שאינן מפליגות במים סוערים.  

חינוך ביוון

מערכות החינוך ביוון נעות בין מעולות וברמה גבוהה לבין ממוצעות. מסגרות הלימודים הטובות ביותר נמצאות בערים הגדולות הודות ללמידה דו-לשונית בשפות אנגלית ויוונית, עם אופציה ללימודים בעברית בבתי הספר הפרטיים בהם יש אחוז ישראלים גדול. ככל שמתרחקים מהאזורים המרכזיים, הגנים ובתי הספר הינם ביוונית בלבד כך שחלק מהישראלים שמתגוררים בהם דוגלים מראש בחינוך ביתי.

מטבע הדברים המסגרת הקהילתית בערים מקלה מאוד על רילוקיישן עם המשפחה וכוללת חיבור חם וטבעי בין ישראלים, עם פעילויות, חוגים וקורסי העשרה. באיים ובכפרים הקטנים תצטרכו לנהל את המסלול ההפוך שכולל חיבור יזום לאורח החיים המקומי ולאנשים שמתגוררים בסמוך אליכם.

משרות רילוקיישן ביוון

כפי שציינו קודם, הזדמנויות התעסוקה ביוון עשויות להיות מעט מוגבלות, שכן רוב העבודות מתנקזות לעולמות ההייטק והטכנולוגיה, התיירות, החקלאות והמכירות. אם תבחרו "לצאת מהקופסה" ולהישאר יצירתיים יותר, מחכות לכם אפשרויות נוספות:

  • סיוע לקהילה הישראלית – שירותי בייביסיטר, דוגיסיטר, מורה פרטי/ת, צהרונים ואפילו בישול ואפייה ביתיים הם מצרכים מבוקשים בקרב הישראלים.
  • עולמות הבריאות – יוון נמצאת במחסור של הון אנושי איכותי במערכת הבריאות ולכן קל יותר להשתלב בתחומים אלה, בדגש על משרות בתחומי הסיעוד, החקר והאחיות.
  • ניהול שירות לקוחות – לא מעט חברות מקומיות מגייסות לשירותיהן עובדים דוברי אנגלית ועברית למתן שירותי תמיכה וליווי תהליכי מכירות.
  • נוודות דיגיטלית – יוון היא גן עדן לנוודים דיגיטליים שמחפשים עבודה מרחוק עם הלפטופ ויכולים לתת שירות כפרילנסרים לחברות מקומיות, או להמשיך לעבוד מול לקוחות מהארץ.

מה יש בה ביוון, שכל כך מושך את הישראלים?

לא במקרה מסתמנת יוון כולה כיעד פופולרי לרילוקיישן: האקלים הים-תיכוני שזהה לישראל, הקרבה לים שנקשרת לחופש, פנאי ואיכות חיים וגם האווירה השמחה, הטעימה והצבעונית לוקחים חלק מרכזי בבחירה. מעבר לאלו, הרילוקיישן ליוון טומן בחובו יתרונות נוספים:

  • האדיבות והחמימות של המקומיים – היוונים הם אנשים סימפטיים, אכפתיים לזולת וגם מנומסים להפליא. הם נהנים לחיות טוב, לחייך ולארח ועל כן תמיד נכונים לעזור, להזמין אתכם הביתה, לבלות איתכם בחגיגות או להעביר ערב במסעדה. שימו לב שבתמורה ללב הרחב של היוונים חובה לעקוב אחרי כמה כללי התנהגות חשובים כמו הבאת מתנה למי שמארח אתכם (וגודלה אמור להיות תואם לנסיבות האירוח), כניסה לכל מקום ברגל ימין וחובת תשלום במקומות בילוי שתהיה כמעט תמיד באדיבות המזמין/ היוזם. אם הוזמנתם, מצופה מכם לשלם בבילוי הבא כמובן.
  • האוכל – יוון היא ממלכה קולינרית מרשימה וענפה. יש בה מענה עצום לכל טעם והעדפה לרבות אופציות לאוכל כשר במסעדות בבעלות ישראלית וכל מנה שאהובה על הילדים. שימו לב לסוגיית "הכבוד היווני" ואל תעליבו בסירובכם לטעום ולהתכבד מדבר מה. גם אם המנה לא נראית לכם מכל סיבה שהיא, דחו את ההצעה בנימוס מקסימלי.
  • הקרבה לארץ – רק שעתיים טיסה מפרידות ביניכם למרכז החיים בישראל, מה שהופך את המגורים ביוון למקום מצוין למי שמעוניינים להגיע לביקור בישראל בחגים ובחופשות, לנהל עסקים על הקו בין שתי המדינות ולארח חברים ומשפחה. כמובן שהטיסה הקצרה מובילה למחירי טיסות נוחים יותר, כך שאפשר להמתין למחוץ לעונות התיירות כדי לטוס ישירות ובזול.
  • ההזדמנויות הכלכליות – ליוון לא מגיעים כדי "לעשות מכה", להתעשר או להתמנכ"ל. אין כאן הצלחות פומפוזיות נוצצות (למרות שתמיד ישנם יוצאים מן הכלל) אבל היא מתאימה לכל מי שמחפש מחייה נוחה וזולה, בשקט ובנחת. אם יש לכם הון עצמי ואתם מתכננים רילוקיישן, אתם כמובן זוכים להזדמנות פז במסגרתה תקבלו תושבות מלאה בכפוף להשקעה בנכס ובכך ליהנות מהכנסה נוספת ומיסוי מקל.
  • הרוגע והביטחון – יוון נחשבת למדינה בטוחה ונעימה שבה לוקחים את הכל "סיגה-סיגה" (כלומר לאט-לאט). ייתכן שהמתינות הזו תהווה מכשול קטן בצעדים הראשונים שלכם עקב אופן הטיפול בבירוקרטיה והטופסולגיה מול הרשויות, אבל לאורך זמן שגרה שכזו מייצרת תחושת נינוחות, שלווה ויציבות, עם ביטחון אישי ומשפחתי גדול.

שוקלים רילוקיישן ליוון המדהימה?

החיבור הטבעי בין יוון לישראל הוא עיקר הסיבה לעבור אליה. קל יחסית להשתלב באוכלוסייה, להתחבר לישראלים ברילוקיישן בדיוק כמוכם ולקבל איכות חיים מצוינת שמתבטאת במחייה איכותית, חינוך מעולה ושירותי פנאי וקהילה נרחבים. אם החלטתם ללכת על זה ולעשות את הצעד הראשון – פלייג'וב תלווה אתכם במציאת עבודה מתאימה. השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

קרבה גיאוגרפית טובה שמתבטאת בחיבור טבעי לאוכלוסייה, האוכל, הפנאי והאקלים הים-תיכוני, קהילה ישראלית גדולה וותיקה שנכונה לסייע לישראלים חדשים ברילוקיישן, חינוך טוב, מחייה זולה וגם תחושת יציבות וביטחון גבוהה מהווים את היתרונות המרכזיים. מעבר לכך, תהליך הרילוקיישן עצמו נחשב יחסית קל, כך שכדי לקבל ויזה כל שתצטרכו הוא למצוא עבודה, להירשם ללימודים או לקנות נכס. 

אם אין ברשותכם דרכון אירופאי, תצטרכו להתקבל לעבודה כדי לקבל אשרת עבודה למשך שנתיים. בסיום התקופה ניתן לקבל הארכה, כאשר 5 שנות תושבות רצופות מאפשרות לכם להגיש בקשה לתושבות קבע.

עיקר המשרות ביוון הן בתחומי התיירות, החינוך, הטכנולוגיה, המכירות והיזמות. אפשר לספק שירות לקהל מקומי כפרילנסרים או לעבוד כנוודים דיגיטליים מול קהל ישראלי. בכתבה תמצאו עוד מספר רעיונות לתעסוקה נוחה ונעימה.

הקהילה הישראלית ביוון נחשבת לגדולה, חמה ואכפתית. היא מפעילה קבוצות רבות ברשתות החברתיות בחלוקה לערים, אזורי מגורים ותחומי עניין אליהן תוכלו להצטרף ולהתחבר, להתייעץ, להכיר ולקבל תמיכה וסיוע בכל דבר שתזדקקו לו.

השאירו פרטים
ונחזור בהקדם

תוכן מקצועי שיסקרן אתכם

נגישות

ביטוח ששומר עליך
כל הזמן

עבודה שהיא חוויה במרחק הקלקה

מלאו מספר פרטים בסיסיים בטופס, ואנו נשוב אליכם עם הצעות עבודה רלוונטיות והסבר על כל התהליך. זה לא מחייב, ואנחנו לא נשתמש בפרטים שלך לפרסום מוצרים נוספים.

סמליל עבודות בחול (2)

ויזה במרחק קליק

מלאו מספר פרטים בסיסיים בטופס, ואנו נשוב אליכם עם מידע על תהליך הוצאת הוויזה במדינה בה התעניינתם.

מידע על ניתוק
תושבות