5/5

רילוקיישן לקפריסין

איכות חיים גבוהה

קרבה גאוגרפית לישראל

הזדמנויות תעסוקה מעולות

ליווי צמוד לכל אורך התהליך

רילוקיישן לקפריסין: תמונה של אזור בנוי בקפריסין היפה
כולם מדברים על רילוקיישן לקפריסין השכנה. חלקם רק מתעניינים בהבדלים בין שם ופה ואחרים כבר שוקלים בחיוב לעשות את הצעד. גם אתם חולמים על מגורים באי שמשלב בין אווירה ים תיכונית לקדמה אירופאית? ריכזנו כאן את כל הפרטים שחייבים להכיר לפני המעבר וגם כמה טיפים בלעדיים לגבי המחייה, התעסוקה ובכלל החיים בקפריסין.

שנמצא לך עבודה?

מלאו את הפרטים בטופס באופן לא מחייב, ואנו ניצור איתכם קשר עם כל המידע על משרות הרלוונטיות עבורכם

תקשורת קבועה ונוחה

חיסיון וסודיות לאורך התהליך

עבודה עם מגוון קהלי יעד

עבודה בהתאם להנחיות קורונה

רילוקיישן לקפריסין: מאיפה מתחילים?

החדשות הטובות הן שקפריסין מציעה תנאי סף מקלים יחסית למי שמבקשים לעבור אליה. להלן האלמנטים שתידרשו להם כדי להתגורר ולעבוד במדינה:

ויזה לקפריסין

קיימות שתי סוגי ויזות לקפריסין:

  1. אישור שהייה ("פינק סליפ") – ניתן לבעלי דרכון שאיננו אירופאי. אם התקבלתם עם דרכונכם הישראלי לחברה שיושבת בקפריסין, מקום העבודה יוכל להנפיק עבורכם אישור עבודה ובחלק מהמקרים לדאוג גם למגורים. אישור השהייה מאפשר שהות רצופה בקפריסין למשך שנה, כאשר בתום התקופה אפשר לחדש אותו מול משרד ההגירה. שימו לב שאישור זה איננו מהווה ויזת עבודה כשלעצמו כך שתזדקקו לאישור עבודה מתאים מהארגון שהתקבלתם אליו.
  2. אישור שהייה ועבודה ("ילו סליפ") – ניתן לבעלי דרכון אירופאי בתוספת מסמכים רלוונטיים להגירה ומאפשר לכם לעבוד, להתגורר, לרכוש רכב וגם להירשם למסגרות חינוך מקומיות. בתום התקופה חשוב לבקש הארכה ממשרד ההגירה (שנמצא בסניף בכל עיר גדולה כמו פאפוס, לרנקה, לימסול וניקוסיה) ולצרף אליה דרכון תקף, חוזה שכירות, חוזה עבודה, שתי תמונות פספורט וטופס בקשה מלא (טופס MEU1 לאזרחים אירופאיים, טופס MEU2 לבני המשפחה שאינם אזרחים).

מעבר לכך, כל ישראלי רשאי לשהות בקפריסין ברציפות במשך 3 חודשים. ולכן אם טרם מצאתם עבודה מהארץ ואתם מעוניינים להגיע קודם למדינה ולבדוק אפשרויות, יהיה לכם די זמן לאתר משרה רלוונטית ולקבל ממנה אשרת עבודה חוקית.

ויזת זהב (מסלול התושבות של קפריסין)

אפשרות נוספת לרילוקיישן במדינה היא לתגמל בדרך מסוימת את הכלכלה שלה ולקבל בתמורה אישור תושבות, שהות ועבודה ללא הגבלת זמן. כדי לעשות זאת, תצטרכו לרכוש חלקת מקרקעין בסכום של 430,000 יורו ומעלה, נכס בסכום של 150,000 יורו ומעלה, להתקבל למשרה קבועה באי תחת תנאים מסוימים או להחזיק בהכנסה של מעל 9,500 יורו בשנה בכפוף להגשת בקשה מיוחדת. 

ביטוח רפואי

ביטוח בריאות לרילוקיישן הוא אלמנט חיוני כבר מהרגע הראשון, שכן בלעדיו לא תהיו זכאים אפילו לבדיקת רופא במידת הצורך. אם אתם עובדים בקפריסין, אתם זכאים לביטוח ציבורי מקומי שמתנהל במתכונת דומה לזו של קופות החולים בארץ, בתשלום בסיסי שיורד מידי חודש מתלוש השכר.

ויחד עם זאת, מערכת הבריאות המקומית איננה אחידה ברמתה. מחזיקים בוויזת "ילו סליפ" אמנם זכאים לביטוח בריאות ציבורי גם ללא אשרת עבודה, אך לכולם ככולם מומלץ לערוך ביטוח בריאות פרטי, שמספק שירותי רפואה מעולים בסטנדרטים הגבוהים בעולם. ביטוח זה הינו יקר ועולה כמה מאות דולרים לאדם בחודש.

מקום מגורים

בחירת מקום המגורים היא פקטור שקובע את אופן וסגנון המחייה שלכם בקפריסין, אפילו שמדובר במדינה זעירה בגודלה. רוב הישראלים מתמקמים בערים פאפוס, לימסול, ניקוסיה ולרנקה, כשלכל אחת יתרונות וחסרונות משלה.

פאפוס לדוגמה, מחזיקה בתנאים מצוינים למשפחות הודות לרצועת החוף המקומית, שכר הדירה הנמוך ופעילויות הפנאי. ניקוסיה לעומת זאת פופולרית יותר על אף שהשכירות בה יקרה, שכן היא מציעה מגוון תעסוקתי רחב. אם אתם מחפשים קהילה יהודית וישראלית ענפה שתתגורר בקרוב אליכם, לרנקה צפויה להיות בחירה מתאימה יותר.

מה חשוב לדעת בתהליך תכנון הרילוקיישן?

עלויות המחייה בקפריסין

עלות המחייה משתנה בהתאם לאזור המגורים. "עיר הביזנס" המרכזית וגם היקרה ביותר באי היא לימסול. יש בה למעלה מ-6,000 ישראליים, יותר מכל עיר קפריסאית אחרת. ככל שמתרחקים מלימסול לערים כמו לרנקה, פאפוס וניקוסיה הבירה (היחידה שאיננה עיר ים, אגב), או אפילו לערים קטנות כמו פיסורי, עלויות שכר הדירה והמחייה באופן כללי נמוכות משמעותית.

דיור בקפריסין

למהגרים קל יחסית למצוא דירה נוחה באי, משום שרוב הדירות מגיעות מרוהטות ומאובזרות בכל הדרוש למחייה מהשעה הראשונה. דירות בבעלות מקומית ללא ריהוט או עיצוב מיוחד צפויות לעלות כ-800 יורו לחודש – מחיר כמעט כפול מזה שהיה נהוג כאן עד לפני המלחמה באוקראינה והנהירה ממנה לאי. דירות שלושה חדרים חדשות, מרוהטות קומפלט ומודרניות יעלו החל מ-2,000 יורו לחודש.

שימו לב שבקפריסין בדומה ליתר אירופה, הסלון הוא עניין בסיסי ואיננו נחשב לחדר בפני עצמו. ולכן מספר החדרים שתפגשו במודעות הינו מספר חדרי השינה בדירה, לא כולל סלון.

קיימות גם חברות נדל"ן מקומיות בבעלות ישראלית שמציעות עזרה מהארץ במציאת דירה מתאימה לפי הצרכים שלכם, כמו רילוקיישן למשפחה שמחפשת מיקום קרוב לגנים ובתי ספר, מקומות עבודה, חיי לילה וגם לפי טעם אישי. כאן המקום לציין כי קפריסין מחילה את תשלום התיווך על בעל הנכס ולא על המשכיר, כך שאתם רשאים להסתייע בשירות איתור הדירות בחינם.

סל הקניות בקפריסין

בוודאי תשמחו לשמוע שסל הקניות כאן זול יותר מישראל בהפרש של מאות שקלים, אך כל עוד אינכם צורכים אוכל כשר למהדרין בלבד שעלותו גבוהה למדי. לשם האומדן נספר לכם שעוף שלם או דג סלמון שלם טרי ומפולט בקצביית הסופר עולה כ-17 יורו וסנדביץ' עצום ממדים בדוכן הסמוך יעלה כ-1.75 יורו לכל היותר. פסטה ורוטב עגבניות לארוחת הערב שלכם ממותג מקומי יעלו עד 2 יורו בסך הכל. 

מיסים מקומיים

המיסוי לשכירים יקר יחסית ועומד על 30% בשנה. עסקים ובעלי חברות זוכים כאן להטבה ומשלמים 12.5% בשנה בלבד. זהו נתון חשוב לעובדים מרחוק ולנוודים דיגיטליים, ששווה להם לבדוק את סוגיית פתיחת החברה ולשנות את תנאי החוזה לעובדים פרילנסרים כדי ליהנות מהטבת המס.

חינוך בקפריסין

החינוך בקפריסין ניצב ברמה בינלאומית גבוהה מאוד. מסגרות החינוך מתפצלות בין מוסדות מקומיים, בריטיים וחב"ד, ברובם הלמידה רב לשונית בשפות עברית, אנגלית ויוונית כבר מגיל קטן. בנוסף קיימים באי לא מעט חוגי העשרה לילדים ונוער, כמעט בכל התחומים: ריקוד, רכיבה על סוסים, בישול, נגרות, ציור, פיסול ועוד. ועם זאת, החופש הגדול כאן ארוך יותר ונמשך שלושה חודשים.  

משרות רילוקיישן בקפריסין

קפריסין מציעה תעסוקה נוחה ואיכותית לישראלים בעיקר בתחומי המרקטינג, ההייטק והנדל"ן. כדאי שתדעו שציפיות השכר של הישראלים באופן טבעי גבוהות משל המקומיים ולכן רובם מחפשים משרות שמספקות פער התחלתי ממוצע השכר המקורי של כ-900 יורו בחודש.

בנסיבות אלה, מרבית החברות מעולמות הייטק, המדיה והנדל"ן באי הינן בבעלות ישראלית או רוסית, מה שמביא את השכר החודשי לכדי 3,000 יורו. אם תרצו לעבוד בעולמות החקלאות, התיירות או המכירות בדוכנים ועגלות, השכר שלכם יהיה צנוע יותר, בין 1,500-1,800 יורו לחודש (לפני עמלות).

ויש עוד מספר אפשרויות ששווה להכיר:

  • שוק הפורקס – מבוסס על עמלות בעיקרו, אבל לצד בונוסים מהגבוהים ביותר בעולמות המכירות.
  • תחום הכושר – גל עולה של עצמאיים ישראלים בעולמות הכושר והבריאות ממלא את קפריסין בשנים האחרונות ותורם להתפתחות הענף.
  • תחום המזון – בשנה החולפת נפתחו מסעדות ישראליות שמגישות מאכלים ביתיים ואפילו אופים וקונדיטורים מהבית שמוכרים לקהל ישראלי מקומי במשלוחים. כאן אגב, למרות פעילותם של wolt המפורסמים, שירותי אפליקציית משלוחי המזון הפופולרית והמשתלמת יותר היא דווקא bolt.
  • נוודות דיגיטלית – כאמור, אפשר לספק שירות שוטף מקפריסין ללקוחות ישראליים מקומיים או שנמצאים בארץ ולהמשיך לנצל את הטבת המס היפה של המדינה. אופציה נוספת היא לעבוד כשכירים תחת חברה קפריסאית מהארץ או כפרילנסרים ובכפוף למע"מ בשיעור אפס.  

מהם היתרונות של רילוקיישן לקפריסין?

אין זה מפתיע שישראלים רבים מוצאים בקפריסין בית חם ונוח למגורים לטווח ארוך. האקלים המקומי הדומה, אפשרויות הפנאי והבילוי וגם הקרבה הגיאוגרפית לארץ מייצרים תחושת ביטחון גבוהה יותר לצד חוויית מפלט מהמציאות הישראלית הקשה בשנים האחרונות. והנה עוד מספר יתרונות שכדאי להכיר:

המנטליות המקומית – במובנים רבים התושבים בקפריסין אינם שונים מהישראלים מבחינת החמימות והרצון להגיש עזרה. בתוספת אדיבות אירופאית והרגלי נימוסין טובים, זהו יעד נעים ומחבק למהגרים שמייצר נחיתה רכה ביעד.

תיירות ופנאי – החיים בקפריסין הם הרבה יותר מעבודה-בית. כאן נהוג לצאת לטייל, לקחת חלק בפעילויות קהילתיות וחינוכיות ולבלות באטרקציות מקומיות כמו חדרי בריחה, מציאות מדומה, לייזר טאג, טיולי ג'יפים וטרקטורונים, מוזיאונים, ספורט ימי, באולינג, החלקה על הקרח, פארקים, גני חיות, מתחמי קניות ושופינג ועוד המון. שימו לב לבונוס: אתם גם נהנים מטיסות זולות מאוד בתוך אירופה.

בטיחות ושלווה – רמת הפשיעה בקפריסין שואפת לאפס, כך שזהו יעד בטוח ונעים, נטול אזורים מסוכנים בשעות הלילה או חלילה אירועי טרור. כן חשוב לציין שתרבות הנהיגה בקפריסין אינה מהזהירות והמאופקות בעולם, מה שמותיר את הזהירות בדרכים כנושא הבטיחות המשמעותי ביותר שהמדינה נדרשת להתמודד איתו, אך לא מעבר.

מקלט מס לעסקים – כפי שכבר קראתם, בעלי עסקים ומשקיעים נהנים כאן מהטבות משמעותיות מאוד, מה שמושך לאי יזמים וחברות שמבקשים לנהל מכאן את פעילותם ולתרום משמעותית לתל"ג המקומי.  

הכל פתוח ברילוקיישן לקפריסין

נראה שרילוקיישן לקפריסין הסמוכה לא מערים על הישראלים קשיים מיוחדים. קל להשתלב בקהילה, למצוא עבודה נוחה וליהנות מכל השירותים המוסדיים והקהילתיים המוצעים. אם החלטתם ללכת על זה, פלייג'וב תסייע לכם במציאת עבודה בקלות. השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

קרבה גיאוגרפית מעולה לישראל על כל המשתמע מכך, קהילה ישראלית גדולה שמציעה הזדמנויות תעסוקה טובות וגם שירותי חינוך וקהילה ענפים – כל אלה מהווים תמריץ מצוין לרילוקיישן לקפריסין מצד משפחות, צעירים ועובדים שמחפשים מחייה נוחה, נעימה ובטוחה.

הרילוקיישן עובר בפועל דרך שני אישורים חשובים: אשרת שהייה ואשרת עבודה. ניתן להשיג אותם דרך מקום העבודה שתתקבלו אליו מראש, או בתום תקופת שהות של 3 חודשים שאתם זכאים לנצל מתוקף דרכונכם הישראלי. לאחר מכן תזדקקו לביטוח בריאות ולחוזה שכר דירה.

ניתן למצוא בקפריסין משרות מכל תחומי המשק, אם כי רוב הישראלים מעוניינים בשכר התחלתי גבוה יותר שמצוי בעולמות המדיה, המכירות, הנדל"ן וההייטק. במאמר תמצאו עוד כמה המלצות למשרות מצוינות לישראלים באי.

למען האמת, בקלות. מעבר למקומות העבודה בהם תכירו ישראלים בדיוק כמוכם, יש לא מעט קבוצות ווצאפ של ישראלים באי בחלוקה לערים, חיפוש נכסי נדל"ן, איתור מופעי תרבות, סדנאות והרצאות, פרסום עסקים, מנגנון "יצאת צדיק" לחיפוש בעלי מקצוע אמינים וקהילות פעילות של בתי ספר וגנים. הקהילה הישראלית בקפריסין נחשבת לחמה וסולידרית מאוד, מעוניינת לתרום, לעזור ולהתחבר מבלי להשאיר אף אחד מאחור.

בעלי אזרחות אירופאית ובני זוגם (נשואים בלבד) נהנים מויזת "יילו סליפ" שכוללת בתוכה אשרת עבודה. בנוסף ישנו הליך מקל יותר מבחינת פתיחת חשבון בנק מקומי, תשלומי חשבונות וגם הנחה קטנה בתשלום ערבויות על שכירת דירה (דיפוזיט). מעבר לכך, כל אזרח אירופאי בקפריסין המהווה את אחת ממדינות האיחוד, נמצא באופן רשמי בבית.

השאירו פרטים
ונחזור בהקדם

תוכן מקצועי שיסקרן אתכם

נגישות

ביטוח ששומר עליך
כל הזמן

עבודה שהיא חוויה במרחק הקלקה

מלאו מספר פרטים בסיסיים בטופס, ואנו נשוב אליכם עם הצעות עבודה רלוונטיות והסבר על כל התהליך. זה לא מחייב, ואנחנו לא נשתמש בפרטים שלך לפרסום מוצרים נוספים.

סמליל עבודות בחול (2)

ויזה במרחק קליק

מלאו מספר פרטים בסיסיים בטופס, ואנו נשוב אליכם עם מידע על תהליך הוצאת הוויזה במדינה בה התעניינתם.

מידע על ניתוק
תושבות